Инспекцията ще бъде направена с ускорени темпове

Главна дирекция „Национална полиция” започва проверка по трасето на новостроящата се магистрала „Хемус” в Ловешко. При инспекция на място стана ясно, че техника и строителни материали няма, въпреки че били платени от държавата.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

От „Националната полиция” направиха оглед с дрон на ЛОТ 4 от трасето, намиращо се в близост до ловешкото село Александрово.

„Правим проверка относно собствеността на терените - дали са отчуждени и дали има разрешение за строеж. Виждате, че тук са започнали някакви строителни работи”, коментира директорът на ГДНП главен комисар Станимир Станев.

Сектор „Икономическа полиция” ще проверява договорите, които са сключени с фирми-подизпълнители.

„75 млн. са преведени, от които 72 млн. са на подизпълнители за този ЛОТ, на който се намираме в момента. И още 91 милиона лева, от които 74 милиона са преведени на фирма подизпълнител за следващия ЛОТ 5”, обясни комисар Станев.

Инспектират строителството на АМ „Струма"

Огледът от въздуха беше направен, за да се види дали и как се изпълняват договорите.

„Според договорите трябва да има наем на техника и доставка на материали. И искаме да видим на място, къде е техниката и къде са материалите”, зави комисар Станев.

Екип на NOVA потърси за коментар бившите управляващи. От екипа на предишния регионален министър Петя Аврамова отказаха да коментират, тъй като името й не е било споменато при огледа от полицията днес.

Очаква се резултатите от проверката на лот 4 да приключат до 3 седмици, след което ще започнат проверките на лотове 5 и 6.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.