Хванати са две групи бежанци

Две групи от мигранти са били задържани снощи и тази сутрин край Омуртаг. Вчера вечерта в полицията е получен сигнал за забелязана група от необичайно изглеждащи мъже с раници. На място незабавно са изпратени екипи на силите на реда, които са установили девет мъже на видима възраст от 14 до 30 години /петима пълнолетни и четирима непълнолетни/, които не говорят български език, всички без документи за самоличност.

Кола с нелегални мигранти помете други два автомобила при гонка с полицията

По данни на чуждестранните граждани групата им е от Афганистан и участниците в нея са преминали нелегално границата между България и Турция. Пълнолетните чужденци са задържани, а на останалите е предоставена полицейска закрила.

Втората група мигранти от 11 души е задържана тази сутрин на пътя София - Варна, край село Камбурово. При направени бързи тестове на всички бежанци двама от тях са дали положителни проби за COVID-19. Те са настанени в болницата в Омуртаг. Останалите са отведени в полицията, където се разпитват и се уточнява самоличността им.

Това е поредният случай на заловени имигранти край Омуртаг. Преди няколко седмици на пътя София -Варна отново беше задържана голяма група бежанци. По същото време беше арестуван и кметът на село Тича по подозрения, че е съдействал на канал за трафик на мигранти.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.