Разговор с Есил Дюран, Ути Бъчваров, Антония Петрова-Батинкова и Иван Сотиров

"За гражданите не е ясно какви точно правомощия има президентът, част от тях те дори не ги знаят и това не се разяснява", това каза в ефира на NOVA адвокат Иван  Сотиров. За него това е една от причините за ниската избирателна активност.

Антония Петрова-Батинкова смята, че много хора не са припознали своята партия на изборите за парламент, би било логично на вота за президент да има по-висока активност, защото се гласува за личности, но това не се е случило. Тя обаче е категорична, че няма как да не гласуваш и след това да имаш претенции към управлението.

Есил Дюран подчерта, че новите политици, които са били избрани миналата седмица, не използват етническата карта, докато старомодните продължават да го правят, което вреди на обществото. Изпълнителката разчита, че вече в политическия и обществен живот вече ще има откритост и яснота, без хитреене.

Кулинарният специалист Ути Бъчваров вижда в настоящата политическа обстановка тюрлю-гювеч, а избирателите са наказали политиците.

Целия разговор вижте във видеото.

СНИМКИ ОТ СТУДИОТО ЗАД КАДЪР ВИЖТЕ В ГАЛЕРИЯТА ТУК

ВСИЧКО ЗА ИЗБОРИТЕ ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.