Това се случва след обвинения между тенисистите

Играчите в ATP Тура ще бъдат ограничени до почивки за тоалетни не по-дълги от три минути от следващия сезон, след като серия от продължителни визити доведе до обвинения между тенисистите.

Мъри: Загубих уважение към Циципас след дългите паузи

Часовникът ще започне да отброява, когато даден играч стигне до съблекалнята, като тенисистите ще получат по допълнителни две минути за смяна на екипа, потвърдиха от Мъжката тенис асоциация за AFP. Играчите ще имат право само на една почивка за тоалетна на мач, като тя ще бъде взимана само между сетове.

Стефанос Циципас бе обвинен от колегите си Александър Зверев и Анди Мъри за това, че взима продължителни почивки за ходене до тоалетната в ключови моменти на мачове, съответно в Синсинати и на US Open. Дълго време подобни паузи са използвани от тактическа гледна точка и като възможност за играчите да изчистят умовете си.

Новак Джокович на два пъти взе подобни почивки, докато изоставаше от Лоренцо Музети с два сета на тазгодишния „Ролан Гарос” и след това срещу Циципас в спора за трофея в Париж.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Източник: БГНЕС