Паметникът на Стефан Данаилов може да е около Народния театър

 "Аз много исках да стана велик човек. Всеки иска да бъде много добър в занаята си. Търсих близостта на тези, които бяха много талантливи. Намерих ги и те ме приеха", това каза в "Денят на живо с Наделина Анева" по NOVA NEWS скулпторът Вежди Рашидов в навечерието на 70-годишнината си на 14 декември.

Това е станало на базата какво е представил като изкуство и от контактите с интелектуалци като Виктор Пасков, Христо Калчев, Христо Стоянов, Любомир Левчев и много други той е получил много.

"Човек се моделира от семейство, близки, приятели, децата също ме превъзпитават понякога. Срещаме се със себеподобните, за да получаваме духовна храна, учим се да представляваме нещо", убеден е Рашидов.

"Самият живот ни прави такива каквито сме и присъствието ни в него. Комплексите за малоценност ни правят лоши и завистливи", заяви още той.

Скулпторът информира, че много хора стоят за идеята за паметник на Стефан Данаилов в София и я подкрепят. Мястото му ще се определи от Софийска община, като най-вероятно ще бъде до Народен театър "Иван Вазов".

Целия разговор гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.