Руският президент отбеляза, че все пак икономиката бавно се възстановява

Темповете на възстановяване на световната икономика отново са поставени под въпрос заради нова вълна от заболявания, причинени от новия щам на коронавируса, заяви руският президент Владимир Путин на инвестиционния форум „Русия зове!“

Експерти: Омикрон може да рестартира пандемията

"Разбира се, епидемията от коронавирус е в центъра на вниманието на всички от почти две години насам и нищо не може да се направи по въпроса. Нейното въздействие върху инвестициите, бизнеса и връзките за сътрудничество е много голямо и засяга цялата световна икономика. Трябва да отбележа, че икономиката постепенно се възстановява, но темпото на това възстановяване, разбира се, отново беше поставено под въпрос. И причината е добре известна на всички - това е поредната вълна от заболявания, причинени от новия щам на коронавируса", каза Путин.

Байдън: Омикрон е повод за притеснение, но не и за паника

„Светът навлиза в очевидна нова вълна на пандемията на фона на висок инфлационен ръст“, каза още президентът. Путин прогнозира, че до края на годината БВП на Русия може да достигне 4,2 % и настоя, че увеличаването на дела на инфраструктурните инвестиции в БВП на Русия е дългосрочен приоритет. Равнището на безработица в Русия е спаднало до 4,3%, каза още руският президент.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Източник: БГНЕС