Той се изказа, след като в САЩ бяха открити първите случаи на новия вариант

Няма нужда да се паникьосваме заради Омикрон. Това каза президентът на Съединените щати Джо Байдън в обръщение към американците. Той говори ден, след като бяха открити първите случаи на новия вариант на коронавируса в Северна Америка.

Президентът каза, че ситуацията се следи внимателно, но ако хората се ваксинират и носят предпазни маски, няма да се стигне до налагането на национален локдаун. От Белия дом смятат, че на практика е  сигурно, че вариантът на вируса ще се разпространи широко.

„Новият вариант е повод за притеснение, но не е повод за паника. Рано или късно ще започнем да виждаме случаи от него да се появяват и тук. Ще се изправим пред това предизвикателство така, както се изправихме и пред досегашните. Моят екип вече работи с Pfizer, Moderna и Johnson & Johnson, за да изготвим план за действие за всеки възможен сценарий”, обясни Байдън.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.