Недостъпни са над 80 селища в района на Бахчесарай

Лошото време и обилният снеговалеж блокира десетки селища в Източна Турция. От натрупалия сняг пътищата към тях са непроходими, съобщава турската частна телевизия НТВ.

Снежната покривка в окръг Ван достигна на места 80 сантиметра. Недостъпни са над 80 селища в района на местния град Бахчесарай, където снеговалежът е бил най-обилен. Екипи на общината полагат усилия за разчистване на пътищата още от ранните часове на деня.

Сняг валя и на други места в Турция. През последните дни в цялата страна се наблюдава застудяване. Достъпът до десет села е затворен и в района на град Юксекова, окръг Хаккяри, съобщи частната телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

Екстремно лошо време донесе декември в цяла Русия (ВИДЕО+СНИМКИ)

По високите места в средиземноморския окръг Мерсин също имаше снеговалежи, които предизвикаха затруднения в пътния трафик, посочва електронното издание на в. "Хюриет".
За много части от страната прогнозата на синоптиците днес е за валежи от дъжд. Снеговалежи през деня се предвиждат отново за източните части на Турция.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Източник: БТА