Ето начина да разберете сумата, която банката ще одобри

Ипотечните кредити продължават да бъдат един от най -достъпните начини за закупуване на собствен дом. 

Какъв ипотечен кредит мога да си позволя - изплащането на разходите за жилища на вноски, въпреки надплатените лихви, е по-достъпно за определена категория граждани, отколкото закупуването на апартамент без привличане на кредитни средства.

Какъв ипотечен кредит мога да изтегля?

Има само един начин да разберете сумата, която банката ще одобри – а именно чрез подаване на заявление.

Одобрената сума ще зависи от размера на дохода и редица други фактори. За да увеличите одобрената сума, можете да привлечете съкредитори, чиито доходи също ще бъдат взети предвид.

За колко време е по-изгодно да вземете ипотечен кредит

По-кратък срок,  по-малко надплащане, но по-висока  месечна вноска.
По -дълъг срок - повече надплащане, но по-малка  месечна вноска.

За да изберете най-подходящият период , намерете точният баланс. Препоръчително е месечните вноски  да не надвишава 50% от вашия доход. Ако е по -голям, вероятността за отказ от банката е голяма и ще ви бъде по -трудно да се справите с финансовата тежест.

Какво да направите първо

Препоръчваме ви първо да кандидатствате за ипотечен кредит, а след това да изберете жилище. Така че можете да разберете върху каква сума на заема можете да се съсредоточите.

В зависимост от вида на недвижимия имот ще получите списък с документи, които са необходими за банковото одобрение на избраното жилище. Срокът за разглеждане на документи е 3-5 работни дни.

След одобрението на заявлението за ипотека ще имате цели 90 дни, за да търсите недвижими имоти и да сключите сделка - определено ще имате време за всичко.

Ипотеката е възможност да реализирате мечтите си: например да живеете отделно, да бъдете по -близо до природата, да се преместите в по -голям апартамент или дори в друг град. Струва си обаче прагматично да се подходи към решението за неговия дизайн.

Източник: vsichki-krediti.com