По думите му Любен Каравелов е бил руски агент

"Поезията трябва да се чете с чаша вино и със самота. Публиката се разедини, предпочита да пише във фейсбук. Времето на интелигенцията изтече и дойдоха хора с пластмасови души". Това заяви в студиото на "Денят на живо" навръх Бъдни вечер писателят Румен Леонидов.

Наскоро той бива ограбен и по този повод споделя, че са "убили" душата му. "Миналата година е бил в депресия, усещал е всичко около себе си кухо. „Не може да вярваш в Христос и когато получиш шамар, да не се сетиш, че неговите мъки са още по-големи. Всеки от нас трябва да изпие своята чаша“, заяви той.

По темата за своята теза за Каравелов, че е работел срещу Левски и е имал роля в заговора срещу него Леонидов сподели, че ифнормациота е получил от проф. Стоянов от ВТУ. "Той е бил няколко месеца в архивите на Петербург.  Намерих и спомените на един от бесарабските българи – Греков. Каравелов е бил е агент на влияние на руското разузнаване", разкри поетът.

В Ерусалим започнаха традиционните коледни празненства

По думите му Каравелов няма образование, но чете много. "Граф Игнатиев го изпраща в Белград, за да се наложи като лидер на опозицията. Той е искал да помогне на България да се освободи чрез Русия", разказва той.

За него науката се е развила твърде много. „Човекът стана машина, а сега машината искаме да направим човек. Пандемията е Божие наказание", посочи Леонидов.

Той смята, че известността на Преподобна Стойна не е само негова заслуга. „Неда Антонова написа книга, художници също я рисуваха. Открих я съвсем случайно. От гроба на Ванга група журналисти отиват в близко село и откриват историята й. Жена ми беше част от тази група. Започнахме да проучваме историята", обясни още поетът. 

Целия разговор гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.