Oстаналите двама заподозрени все още се издирват

Автокрадецът Илиан Димитров с прякор Бабичката, задържан за кражбата на джипа на Росен Плевнелиев, остава в ареста. Това реши Софийският районен съд днес. Междувременно останалите двама заподозрени все още  се издирват. 

Деси Банова: Надявам се колата ми да не е извън България, вероятно е в нечий гараж

Съдът остави в ареста Илиан Бабичката. Един от основните мотиви е, че ако бъде пуснат на свобода, той може да извърши ново престъпление. А това става ясно и от решението на съда - заради  "трайно установени престъпни навици".

Бабичката е криминално проявен и осъждан за кражби на автомобили, като последно е лежал  в затвора преди 2 години.  Заради различните му криминални прояви от МВР казват за задържания, че е от така наречения тежък контингент.

Крадци отмъкнаха джипа на Росен Плевнелиев в мол в София (ВИДЕО)

В съдебната зала стана ясно, че Илиан Димитров и преди е бил осъждан за крадене на автомобили. И то от класа на откраднатия джип на Росен Плевнелиев.  За конкретния случай – от прокуратурата заявиха, че е предварително планиран. От защитата контрираха -  доказателствата, че Илиян е участвал в кражбата са – „крайно недостатъчни”.  След съдебното заседание адвоката на обвиняемия отказа коментар.  

От съда отправиха и критики към разследващите.  За пропуск, допуснат по време на разпита на обвиняемия  и заради това,  че съдът все още не разполага с видеозаписите от охранителните камери, заснели кражбата.  От полицията пък казват, че  по техни данни задържаният  е участвал в кражбата. Решението на съда не е окончателно и може да бъде обжалвано. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.