История за това как се взимат трудни решения и как се борят страхове

Светльо и Максимилиана са малки хора, които работят за това животът на малките хора да бъде по-добър. Знаят колко трудно може да е понякога, но знаят и как се взимат важни решения. Избират да имат дете, въпреки риска то също да се роди с нисък ръст. Тотото на гените обаче е в тяхна полза и малкият Борис ще бъде по-висок от родителите си.

„Преди да стана татко на Борис бях отдал живота си в каузата да помагам на малките хора и да променям света към по-добро. Каузата ми беше да се създаде център, който да работи за тези хора”, споделя Светльо.

Максимилиана се завръща след учене в Италия, по-късно започва работа като социален работник и помощник в каузата на Светльо.

„Историите”: За хората и кучетата с мисия, които помагат на деца

Двамата смятат, че за щастието не се говори. Според тях то обича тишината. За дете не са се замисляли преди да се срещнат един друг. Рискът да се роди дете с малък ръст, ако и двамата родители са такива, е около 75%.

„Значение обаче имат видовете нисък ръст. Направихме консултация с генетик. Оказа се, че нашите видове заболяване са различни”, обясни Максимилиана.

Светльо и Максимилиана допълват, че страхове се борят с повече оптимизъм. С това да не чакаме неволята, а сами да си поемем отговорността и да работим.

„Щастието идва само, но идва, защото си дал нещо и си се постарал”, казва щастливият баща на Борис.

Повече гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.