Водещата на прогнозата за времето е в компанията на малък, но верен другар - Бренди, спасена от фондация „Animal Rescue“

Лицата на Прогнозата за времето на NOVA се превърнаха в посланици на доброто като стартираха инициативата „Време за надежда“, чрез която търсят бъдещо семейство на изоставени четириноги приятели. Идеята за инициативата се заражда преди две години и благодарение на партньорството с организацията „Animal Rescue“, фондацията „Четири лапи“, неправителствената организация Stray Angels, както и на приютите за бездомни кучета на общинско предприятие „Екоравновесие“, тя вече е факт.

„Ако искате да си имате верен другар в студените зимни вечери, Бренди е готова да бъде винаги до вас. Освен нея ви очакват и Бакарди, Бейлис, Бърбън. Всички тези четири четиримесечни сладурчета са изоставени от белгийски гражданин. От там идва името на кучилото – „Кучило на Белгийците“. Нямат късмета да се сдобият с приемен дом и от два месеца живеят в клиниката. За щастие, успяхме да ги опазим от болести и вече са напълно ваксинирани и готови да си отидат у дома. Бренди и братята й са свикнали с всякакви хора, всякакви кучета и биха се адаптирали бързо, към хора, които ще им предложат дом и любов. Биха били чудни и гальовни домашни любимци“, разказва за кученцата водещата.

„В никакъв случай не искам кучетата да се приемат като коледен подарък. Важно е да се знае, че това е голяма отговорност!“, коментира Лора Георгиева.

Ако желаете този мъник да стане част от вашето семейство може да пишете на пощата на организацията: office@arsofia.com. Също така може да посетите фейсбук страницата „Animal Rescue Sofia“ или уебсайта: www.arsofia.com/bg или да посетите приюта намиращ се съвсем близо до София на адрес: ул. Хан Богров 20.