Ще бъдат изградени три станции, с около 3 км трасе

През 2021 г. приключиха обществените поръчки за изграждане на следващите станции от столичното метро, за участъка от метростанция „Хаджи Димитър“ до ж.к. „Левски“ Г. Подписани са четири договора – три за строителството на метростанциите и тунелите и един за системите за управление и автоматика. Това съобщи за БНР директорът на столичния „Метрополитен“ инж. Стоян Братоев. Общото строителство на участъка от метростанция „Хаджи Димитър“ до ж.к. „Левски“ Г ще продължи 39 месеца. Ще бъдат изградени три станции, с около 3 км трасе, допълни той.

„От 12 януари започна изпълнението им, като договорът за управление на системи - изпълнението му започва месец юни“, добави Братоев.

Арестуваха жена без маска в метрото в София (ВИДЕО)

„Първата станция е разположена до стадион „Георги Аспарухов“ в кв. „Герена“, следващата е разположена малко преди големия мост, който се намира на ул. „Витиня“, между жк. „Левски“ и ж.к. „Хаджи Димитър“ и последната е на бул. „Владимир Вазов“, между северната и южната част на ж.к. „Левски“, каза директорът на столичния „Метрополитен“.

В момента дружеството разполага с 30 мотриси, които са разчетени да обслужват и бъдещите метростанции.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

 
Източник: БНР