Това заяви в ефира на NovaNews създателят на поредицата „Власт и отговорност“

Темата не е Украйна, а 30 години без СССР и промяната в световния ред. Европа все още е едно стабилно място, което не е лесно да се пробие. Това заяви в ефира на NovaNews Свилен Спасов, създател на поредицата „Власт и отговорност“, цитирайки думите на Фьодор Лукянов.

“Руската армия няма как да бъде приета като освободител в Украйна. Който прави такива твърдения, не познава стила на Путин. Той е много по-изобретателен и това, което е решил да се случи, не съответства на някакви първоначални прогнози”, коментира Спасов възможността Донецката и Луганската области да бъдат признати от Русия.

По важното нещо са дипломатическите преговори, каза още Спасов, защото ”за пръв път от толкова много години двете страни се чуват”.

По думите му темата, която се поставя от Русия, е ревизия на нещата, които са се случили през последните 30 години. 

“На президента Байдън никак не му е лесно. Америка трябва да разреши не само проблема с Украйна, а и този с Китай”, каза още Спасов.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.