Страната се бори с вълната от Омикрон

Американското правителство е поръчало над 100 милиона допълнителни тестове за COVID-19 като част от плана на Белия дом за предоставяне на 500 милиона безплатни тестове, които да се правят в домашни условия, съобщи вчера министерството на отбраната, предаде Ройтерс.
Считано от януари, правителството на САЩ разрешава на домакинствата да поръчват по четири безплатни теста от сайта COVIDTests.gov, като доставката се извършва между 7 и 12 дни след заявката.

COVID-19: Пекин ще тества жителите на двумилионен квартал

Партидата безплатни тестове цели намаляване на недостига от COVID тестове в цялата страна, на фона на нараснало търсене по време на бързото разпространяване на варианта Омикрон.
Президентът Джо Байдън беше критикуван, че не се е фокусирал по-рано върху тестовете в рамките на стратегията си за борба с пандемията.

Недостиг на тестове в национален мащаб през последните седмици затруднява реакцията срещу пандемията по време на необузданото разпространение на варианта Омикрон, отбелязва Ройтерс.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Източник: БТА