Според фирмата концесионер туристът се е държал грубо и обидно

Бой на лифта в Банско. Скиор се оплака, че е бил обект на агресия от служител на ски зоната. От фирмата концесионер обаче отговарят, че служителят е бил провокиран и напсуван, вследствие на което е употребил физическа сила. Мъжът вече е отстранен от работа.

Спорът възникнал за това затворен ли е лифтът или не.

„Започна се, когато пристигнах на междинна станция около 16 часа. Отидох при служителя и любезно помолих за помощ да сляза, защото на междинна станция има само черна и червена писта, които са по-трудни и за напреднали скиори. Беше необходимо да се кача на лифта и да продължа към по-лесна писта. Служителят ми каза: „Оправяй се, все ми е тая”. След това преминах към фактология и логика: „Вие сте затворили по-рано”. Получих отговор: „Оправяй се”. Разговорът ескалира с нецензурни думи от едната страна към другата. След това човекът си позволи да прескочи загражденията и да ми нанесе удари”, разказва потърпевшият Николай Авджийски.

Случилото се е заснето от чуждестранни туристи, пристигнали по-рано на лифта.

„За да стигне до междинна станция, господинът е минал по червена писта. Нашите служители са му предложили да го свалят до Бъндеришка поляна, за да продължи надолу. Записът на господина е манипулиран, защото няма никакъв звук. От нашия запис се вижда как 12 секунди по-рано двамата си говорят до мрежата, без никой никого да бие. След това служителят тръгва към апаратната и господинът започва да отправя обиди, което води до сблъсъка. Но ние не толерираме подобно поведение и своевременно отстранихме служителя”, каза Иван Обрейков, маркетинг директор на фирмата концесионер.

Повече гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.