Акцията се проведе и в още няколко областни града

МВР започна акция срещу издадени фалшиви зелени сертификати, съобщиха от ведомството. Националната полиция провери данни за издадени близо 3000 фалшиви документа на хора от пет области в България и още около 300, издадени на лица в чужбина, които след проверка е установено, че не са се връщали в страната.

„Става въпрос за цифрови COVID сертификати. Чуждите граждани нямат документ за българско гражданство. Има данни, че изобщо не са идвали у нас”, каза Бисер Божичков от „Икономическа полиция".

По време на проверката от Икономическата полиция в медицински център в София бяха иззети чували с документи. Управителят на медицинския център е задържан за срок от 24 часа. Утре прокуратурата ще реши за повдигането на обвинения. Служителите на медико-денталния център бяха лаконични пред медиите. На въпрос дали екипът ни може да разговаря с управителя, отговориха така:

„Да, ще го извикам. Оставете си координатите, след което ще бъде предадено и той ще прецени в момента, в който е удобно, да се свърже с вас”.

Задържаха мъж заради търговия с фалшиви сертификати за COVID тестове

По информация на NOVA фалшивите сертификати са издавани с подписа на управителя на медицинския център. Само през вчерашния ден са били издадени над 40 неистински документа за премината ваксинация както на българи, така и на чужденци. 

Освен в столицата, претърсвания и разпити имаше и в Бургас, Варна, Благоевград и Смолян.След разследване на NOVA: Нови арести за фалшиви COVID сертификати

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.