Талантливите изпълнители са събрани от музиката и от хитовото шоу, което ще превземе ефира на NOVA на 14-и февруари в 20:00 ч.

Артистите и музиканти Есил Дюран и Рафи Бохосян гостуват в студиото на „На фокус“ и пред Лора Крумова коментират теми за история, етноси, музика и шоуто „Като две капки вода“, които обединяват изпълнители, артисти и публика, с една едничка цел - да се забавляват обединени заедно.

За историята, която ни разделя

„Хората на изкуството умеят да се шегуват и това е начин да преодолеем всичко, което е минало, и чрез травмите да продължим напред. Обожавам книгата „Петте рани“ на Лиз Бурбо, от която съм научила, че всички реагират спрямо раните и травмите си. Мисля, че всички българи, арменци, турци и македонци, като етноси реагираме спрямо раните от историята“, разсъждава Есил върху разединението от историята и политиката в наши дни.

Дарин Ангелов: „Като две капки вода“ ще стартира с гръм и трясък на 14 февруари

„Аз съм трето поколение на арменци в България и ние помним и пазим историята. Но въпреки че гледаме напред, всички ние живеем в настоящето и не трябва да позволяваме да бъдем разделени от история или хора. Смятам че всеки ако иска може да намери разбирателство с всеки един човек“, допълва Рафи.

„Имам една народна песен в репертоара си, в един от албумите ми, която съм научила от баба ми. В Чикаго се срещнах с един арменец, който сподели, че има любима моя арменска песен в репертоара ми. Дълго спорихме дали е арменска или турска тази песен, но по-важното е, че всички тези спорове свършват със смях. Разбираме, че спорът е безсмислен“, разказва случай за объркване с нейна песен изпълнителката.

Алисия: Не съм пяла опера и това би ме затруднило в „Като две капки вода“

За грандиозните гафове на сцената

„Всеки гаф е грандиозен за част от хората, на които им се случва. При мен се е случвало за съжаление по време на голям концерт в даден град, да сбъркам името на града, в който се намирам. Случи ми се мисля в Русе – Силистра и беше ужасяващо, но публиката се смили над мен. Беше турне и в предишния ден съм пял в единия град, а в настоящия ден бях в другия. По-големият проблем е, че ми се е случвало в няколко града“, признава конфузната ситуация, в която е изпадал Рафи. „Забравял съм и текст на песен на концерт, но там мога да замажа ситуацията. Проблем беше, когато ми се случи и на мюзикъл. Веднъж трябваше да пея, като от мен зависеха и други хора, но нищо не ми се появи в съзнанието като текст. Колегите се опитваха да ми помагат правех разни маймунджилъци, докато си спомних текста."

„Като две капки вода“ изненада феновете си по необичаен начин

„На мен също ми се случи наскоро. Запях класическата песен „Ню Йорк, Ню Йорк“ на Лайза Минели след тежко хвалебствено представяне и след токов удар апаратурата започва да пращи и да променя гласа ми. Гласът ми звучеше ужасно, а аз се чудех дали да напусна сцената или да продължа да пея. Точно гафовете те правят истински и голям професионалист. Грешките са важни в изкуството и те правят дори интересен“, разказва за трудната ситуация, в която е изпаднала Есил Дюран.

За юбилейното издание на „Като две капки вода“ на 14 февруари

„Знам какво голямо вълнение ще е за Есил, тъй като тя за първи път, утре вечер ще влезе в образ. Аз и част от победителите в предаването ще имаме един специален пърформанс, който ще е изненада за зрителите на NOVA. Ще е много интересно, тъй като Рачков се завръща като водещ заедно с Геро. Има девет невероятни участници: певиците Алисия, Крисия, Мариана Попова и Есил, а сред актьорите мъже Александър Сано, Дарин Ангелов, Краси Радков, Моню Монев и Руслан Мъйнов. Десети юбилеен сезон ще е и летвата е високо вдигната“, разкрива какво да очакваме Рафи.

„На шеговита вълна сме, тъй като започнахме с репетициите, като се опитвам всичко да пречупвам през чувството за хумор“, допълва Есил.

Култовото шоу „Като две капки вода“ се завръща по NOVA с юбилеен сезон на 14-и февруари

За задачите за първия лайф на Свети Валентин

„Няма леки задачи. Едва сега разбирам с какво съм се захванала, но се изкушавам много. Според мен фокусът в това предаване ще бъде да забавлявам аудиторията и хората пред екраните. Тези две години бяха тежки за целия свят и аз си промених много вижданията за моята работа. Не е важно какво става с мен, а трябва да насоча фокуса, така че на хората да им е хубаво и да се забавляват. Нека да се забавляват и на мой гръб ако е необходимо. Всъщност аз това работя“, въодушевено разказва за емоциите, на които предстоим да станем свидетели в шоуто певицата.

За бъдещите им планове

„В момента сме в почивка от „Забраненото шоу на Рачков“, тъй като той не може да е и в двете предавания. Занимавам се с различни неща и фокусът ми всеки ден е на различно място. Занимавам се с режисура и продуцентство. Преди дни представихме втори сингъл на продуцирания от мен артист Надежда Александрова-Ника. Млада певица, която сама пише музиката си и е истински артист. Има много подобни млади творци, на които трябва да им се даде възможност и да бъдат чути“, разказва с какво се занимава Рафи.

„Аз съм като Вечната Амбър, защото още от 90-те години съм в една борба. Преминала съм през всякакви перипетии и периоди в целия този преход на България. Научих си уроците и продължавам по пътя си на изпълнител. Чувствам се все по-уверена и спокойна, а годините дават едно ноу-хау. Гледайте ни утре вечер в „Като две капки вода“ и дори аз съм изненадана от себе си“, допълва Есил Дюран.

Не пропускайте старта на юбилейния сезон на "Като две капки вода" на 14 февруари от 20.00 ч.

Следете Facebook страницата и официалния Instagram профил на „Като две капки вода“ за актуални новини. Епизоди от предишни сезони на предаването можете да откриете в "Като две капки вода” във Vbox и в NOVA PLAY.