В сряда по непотвърдени данни в Съединените щати Русия може да нападне Украйна

Володимир Зеленски издаде указ, с който 16 февруари се обявява за Ден на националното единение на украинския народ.

Указът е публикуван на сайта на президента на Украйна. В него пише, че целта е да се укрепи консолидацията на украинското общество, устойчивостта му в условията на увеличаващи се хибридни заплахи и информационно-пропагандистки и морално-психологически натиск.

16 февруари е сряда, когато по непотвърдени данни в Съединените щати Русия може да нападне Украйна.

САЩ затварят посолството си в Киев

В навечерието на посещението на германския канцлер Олаф Шолц в Москва руската агенция "Новости" съобщава от Киев, че украинският президент Володимир Зеленски е обещал да представи законопроекти за регулиране статута на Донбас.

Агенцията цитира Шолц, според когото Зеленски възнамерява да предостави проектите за обсъждане във Минския формат. Те щели да бъдат за специалния статут на двете непризнати народни републики в Донецк и Луганск, за промени в украинската конституция и изборния закон.

Днес руският министър на външните работи Сергей Лавров препоръча на президента Владимир Путин да продължат преговорите със Съединените щати и НАТО за взаимно гарантиране на сигурността в Европа.

ВСИЧКО ЗА ЕСКАЛАЦИЯТА НА НАПРЕЖЕНИЕТО МЕЖДУ НАТО И РУСИЯ ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Източник: БНР