Предвижда се до 2024 г. той да нарасне до 2% от БВП на България

„Взехме решение, което потвърждава позицията на всяка една от парламентарните сили – приемане на бюджет за охрана до достигане на финансиране от 2% от БВП до 2024 г. Тук нямаме противоречие с останалите колеги, взели участие в КСНС”. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова след Консултативния съвет за национална сигурност при президента.

„Надяваме се дипломатическите усилия да дадат резултат, защото иначе България ще бъде засегната от евентуален конфликт в Украйна”, каза тя.

Радев: Темпът на модернизация на Българската армия не съответства на съвременните предизвикателства

На обвиненията, че българската армия по времето на управлението на ГЕРБ е била не добре мобилизирана, Атанасова отговори така:

„На КСНС стана ясно, че средствата, отделени от републиканския бюджет през последните години, са направили възможно плащането на самолетите F-16". Тя допълни, че базата в Граф Игнатиево не е подготвена за новите изтребители. 

Бившият здравен министър коментира и казуса „Барселонагейс”. По думите й не е ясно от кого е издаден и защо не е подписан докладът.

„Аз не оценявам като достоверни думите на Бойко Рашков по който и да било казус”, заключи Десислава Атанасова.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.