За първи път дамско трио ще бъде домакин на шоуто, което се завръща в театър "Долби" в Холивуд

Aктрисите Ейми Шумър, Реджина Хол и Уанда Сайкс ще бъдат водещи на церемонията за връчването на наградите "Оскар" на американската Академия за кинематографично изкуство и наука в края на март, предадоха Ройтерс и Франс прес.

За първи път дамско трио ще бъде домакин на шоуто, което се завръща в театър "Долби" в Холивуд. То ще се излъчи на 27 март по телевизия ABC. Церемонията за наградите "Оскар" премина без водещ през 2019, 2020 и 2021 г. Домакин на шоуто през 2018 г. беше Джими Кимел.

Оскарите ще имат награда на публиката

"Не съм сигурна кой смята, че това е добра идея, но аз ще бъда водеща на "Оскар"-ите заедно с моята добра приятелка Уанда Сайкс и с Реджина Хол", каза комедийната актриса Шумър в предаването "Добро утро, Америка" по Ей Би Си. "По-добре да отида да гледам филми". "Искаме хората да са готови да се забавляват добре", казват в съвместно изявление Хол, Шумър и Сайкс.

За последен път церемонията за връчването на кинонаградите имаше трима водещи през 1987 г. Тогава домакини на шоуто бяха Чеви Чейс, Голди Хоун и Пол Хоган.

Единственият път, когато повече жени са водещи, беше през 1977 г. - Елън Бърстин и Джейн Фонда заедно с Уорън Бийти и Ричард Прайър.

"Тазгодишното шоу обединява любителите на киното", каза Уил Пакър, който продуцира телевизионното предаване. "Поставяме три от най-динамичните, весели жени с много различни комедийни стилове".

Обявиха номинациите за наградите „Оскар”

Рейтингът на телевизионното предаване на церемонията за "Оскар"-ите бележи спад през последните години, като миналогодишното събитие беше проследено от рекордно нисък брой зрители - 10,4 милиона. През 2020 г. то привлече пред екрана 23,6 милиона души. Интересът на зрителите и към други подобни церемонии намалява.

Актрисата Ейми Шумър спечели награда "Еми" през 2015 г. за шоуто си "Inside Amy Schumer". Реджина Хол е известна с участието си във филмите "Пътуване по женски" от 2017 г. и "Малката голяма работа" от 2019 г. Уанда Сайкс пък участва в телевизионната комедия "The Upshaws" и в ситкома "Black-ish".

Обявиха фаворитите за тазгодишните „Оскари“

Миналата година заради коронавирусната пандемия наградите "Оскар" бяха раздадени в присъствието на малък брой номинирани и гости на гара "Юниън" в центъра на Лос Анджелис. Церемонията се състоя в края на април.

Тазгодишните претенденти за най-престижните киноотличия бяха обявени на 8 февруари. Готическият уестърн "Силата на кучето" на режисьорката Джейн Кемпиън води с 12 номинации за наградите "Оскар", следван от научно-фантастичния епос "Дюн" на Дени Вилньов следва с 10.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

 
Източник: БТА