Това съобщават от МВнР

Отвориха телефонна линия за семействата на пътниците от запалилия се ферибот. Това съобщиха от МВнР.

"Българските граждани могат да потърсят актуална информация за своите близки, пътували на ферибота „Юрофери Олимпия“, на който избухна пожар, на следния телефон в Ситуационния център на МВнР: 02 948 3051", съобщават от външното ни министерство.

Българите в горящия ферибот - разкази от първо лице: Имаше бебета и малки деца

7 българи са в неизвестност след пожара на ферибот, има съмнение за още двама

Министерството на транспорта и съобщенията (МТС) координира всички действия по прибиране на спасените български граждани при инцидента с пожара на ферибот в Йонийско море, съобщиха от пресцентъра на ведомството. Осъществена е постоянна връзка с Министерството на корабоплаването и островната политика на Гърция.

Консулът на България в южната ни съседка Радостин Ванкин е оказал пълно съдействие за издаването на необходимите документи на българите и настаняването им в хотел на о. Корфу, посочват от МТС. Разговаряно е и с транспортното министерство на Гърция, както и с българските гранични власти за организиране придвижването на българските граждани и оказване на административна помощ.

Със съдействието на български превозвачи са осигурени необходимите автобуси, с които ще бъдат превозени спасените български граждани при инцидента с пожара на ферибот в Йонийско море, уточняват още от министерството.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Източник: БТА