Според депутата от ГЕРБ-СДС е било нужно бюджетът да се върне и да се направят корекции, поредени от извънредното положение с Украйна

Премиерът Кирил Петков обвини днес младежката структура на ГЕРБ в хибридна атака, с която са създали паника по бензиностанциите.

Младежите от ГЕРБ отговориха иронично. 

"Повтаря се сключването на съмнителни сделки от смяната на ръководството на "Булгаргаз". Не мога да кажа за вот на недоверие, но това правителство се проваля по всички направления, но в енергетиката провалът е тотателен и всички страдаме от това. Сделката с евтин ток сега се представя като печалба за правителството, но за да спечели държавата този половин милион, някой трябва да ги загуби. Коя е тази частна фирма, която е решила да помогне на държавата с половин милион лева. Не познавам такава частна филма, която в своя вреда ще помогне на държавата", каза в "Денят на живо с Наделина Анева" по NOVA NEWS Делян Добрев, депутат от ГЕРБ - СДС.

"Несериозно и жалко е да държиш всички лостове на управлението и да се оправдаваш с други за несполуките си. Премиерът трябваше да излезе и да призове да няма презапасяване с горива. Държавата трябваше да предприеме действия на момента, а не да излиза след дни и да се обвиняват други за високите цени на горивата", добави той.

Според него е било нужно да се отделят количество от държавния резерв, за да се успокоят цените.

Добрев не отрече, че у нас има достатъчно количества горива, а цената се покачва, защото това става и на световните пазари.

Относно новия бюджет на страната депутатът от ГЕРБ-СДС заяви, че самите управляващи са казали, че този е неадекватен.

"Предложихме да се върне в комисия, да се направят необходимите корекции във ръзка с извънредното положение от войната в Украйна, но управляващите решиха да си го приемат", заяви Делян Добрев.

Целия разговор гледайте във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.