80 човека ще могат да бъдат настанени в 5 манастира, открива се и сметка за набиране на средства

У нас продължават да пристигат бежанци, бягащи от ужаса на войната в Украйна.

Църквата също се включва в кампанията за приемане на бежанци. 

Отец Костадин от храма „Рождество Богородично" в кв. "Лагера" в София е сътрудуник на Софийската метрополия и заедно с Негово Преосвещенство Белоградчишкия епископ Поликарп посетиха днес БЧК с желание и църквата да помогне.

"На срещата обсъдихме с какво можем да се включим и ад помогнем на нуждаещите се, пострадали от кризата в Украйна. Софийска метрополия ще предостави за настаняване пет манастира, в които могат да отидат няколко човека, хората, кито могат да се настанят са 80", това каза за "Денят на живо" отец Костадин, от храма „Рождество Богородично" в кв. "Лагера" в София.

Той допълни, че в Обрадовския манастир ще приеме няколко семейства, Църногорски манастир - 40 човека, Кремиковски манастир - 10, Ресиловски манастир - 15, само жени и деца, Драгалевски манастир - осем стаи с по 2-3 човека.

"Ще бъде помогнато и със сметка, в която да се набират средства за нуждаещите се от Украйна, както и в софийските храмове ще има каси, в които православните християни ще могат да оставят пари, с които да се помогне на бежанците", каза още отец Костадин.

Свещеникът потвърди, че при първи сигнал от БЧК има готовност тези хора да бъдат настатенни.

Вижте повече по темата във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.