Харков, Чернигов, Суми и Мариупол остават обкръжени и подложени на силен обстрел

Русия изстреля ракети по летище близо до Лвов - град, в който стотици хиляди хора намериха убежище далеч от бойните полета в Украйна, докато Москва се опитва да си върне инициативата в спрялата си кампания срещу Украйна, предава БГНЕС.

Путин: Цялата планета ще плати за амбициите на Запада

Украинските сили около Киев и Николаев продължават да осуетяват руските опити за обкръжаване на градовете. Градовете Харков, Чернигов, Суми и Мариупол остават обкръжени и подложени на силен руски обстрел.

Днес сутринта близо до летището в Лвов се чуха най-малко три взрива, а в социалните мрежи се появиха видеоклипове, на които се виждат големи експлозии и издигащи се гъбообразни кълба дим, съобщава Ройтерс.

Обединеното кралство: Украински контраатаки и логистичните проблеми спират руското настъпление

Кметът на Лвов, Андрий Садови, заяви, че няколко ракети са ударили съоръжение за поддръжка на самолети, като са разрушили сгради, но не са довели до жертви.

Градът, който се намира в Западна Украйна, близо до полската граница, е на стотици километри от настъплението на Русия и е една от основните дестинации за украинците, принудени да бягат от зоните на бойните действия. 

ВСИЧКО ЗА ВОЙНАТА В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.