На 1 май ще обявим новата партия, добави тя

Министър Бойко Рашков успя да размъти блатото със задържането на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Това каза в ефира на „На Фокус” Мая Манолова. По думите й действията на МВР не дадоха незабавен ефект, но постигнаха раздвижване на институциите.

„Ефектът от задържанията е, че прокуратурата образува досъдебно производтсво, точно това беше и целта на МВР”, обясни тя.

Тя коментира още, че като част от комисията по ревизия на властта са изпратени десетки сигнали от различни институции за далавери и злоупотреби.

„Сигналите касаеха схемите с боклука, с „Топлофикация”, далаверите в горите- за съжаление те потънаха някъде из бюрокрацията. Единствените, които се задействаха бяха структурите на МВР, които по някои от случаите направиха разследване. Всички останали институции бяха със широко затворени очи”, каза още тя.

Манолова уточни, че в комисията по ревизия не е работено по сигнали, свързани с Васил Божков.

„Не сме били сезирани с искане да се произнасяме за сигнали на Божков. Това, което знаем от неговите думи е, че е бил натискан да сключва договори за медийна реклама, те пък от своя страна са му правили услуги”, коментира тя.

Симеонова: При служебните кабинети на Янев липсваше усещането за завладяна държава

Мая Манолова припомни, че е била заплашвана по време на кметските избори, но отказа да назове виновниците.

„Всички знаем кои правеха изборите за кмет в сянка и на Борисов в София”, уточни тя.

По отношение на първите 100 дни работа на правителството Манолова обясни, че обещанието на управляващите за разграждане на досегашния модел не се е изпълнило.

„Виждаме възпроизвеждане на модела на ГЕРБ”, добави тя.

На 1 май ще бъде обявена новата партия, добави Манолова.

„Изправи се, БГ” е част от голям социален проект, който ще се бори с бедността, неравенството, ще оказва подкрепа за домакинствата. Ще се бори с корупцията и ще работи за съдебната реформа. Това са проблемите и интересите на хората”, каза още тя.

Повече вижте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.