От „Автомагистрали-Черно море“ настояват държавата да им изплати 26 млн. и 700 хиляди лв.

Нов протест на фирмата „Автомагистрали – Черно море”.  Пътните строители блокираха за повече от час  движението по магистрала "Хемус" край Шумен.

От компанията настояват държавата да им изплати близо 28 милиона лева за извършения миналата година ремонт на участък от магистрала „Тракия“. Заради липса на средства преди седмица от компанията обявиха, че са принудени да съкратят над 500 души.

"Ние продължаваме да си искаме нашата сума за ремонтата на АМ ”Тракия”, който е 28 милиона и който ще ни даде възможност да си запазим работните места, да не съкратим тези 70 процента от нашият персонал, но просто без да им осигурим средства за работни заплати и материали. Ние няма как да продължим работи и съществуване", заяви Петя Стоянова, работник във фирмата.

Заради липса на средства преди седмица строителите обявиха, че са принудени да съкратят над 500 души. От компанията са категорични, че протестните им действия не са политически.

Министър Гроздан Караджов обясни, че до 30 юни не се дължат плащания, но предвид напрежението в сектора са решилида облекчат тази ситуация. "Моля за още малко отсрочка, въпросът е юридически и не е въпрос на политическа воля, има ясна воля да бъдат изплатени поне 50% от средствата на фирмите", увери той.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.