Според него от момента, в който Борисов назначи Цацаров за главен прокурор, работата на прокуратурата е политизирана

"Има смешен плач за известен брой столчета - на главния прокурор и на 10-на души около него. Ако бях премиер, щях да подаря на Гешев избраните съчинения на Илф и Петров с "Дванадесетте стола" и "Златният телец". В закриването на спецсъда няма никаква драма. Делата на спецпрокуратурата ще следват своя предначертан по процедура ход, целият шум какво ще се случи с тях е смешен, дребнотемие. Да ги закриват по-бързо". Това заяви бившият вътрешен министър и адвокат Емануил Йорданов за "Денят на живо". 

Според него от момента, в който Борисов назначил Цацаров за главен прокурор, работата на прокуратурата е политизирана. "И продължава така досега, иначе в прокуратурата има достатъчно грамотни хора. Имаме задържане въз основа на закона за задържане на МВР. Борисов влезе в ГДНП, както се влиза в дискотеката на Коцето в Студентски град - с ръцете в джобовете. А по време на управлението му имаше падане на колене и слагане на белезници. Скептичен съм, че от делото ще произлезе нещо. Той е на прицела на прокуратурата от немай къде", посочи той.

По думите му обвинителният акт по делото за финансиране на международен тероризъм е сбирщина от общи приказки и затова делото не може да започне, а прокурорът е сред най-приближените на Гешев. "Колко споразумения са сключени след престояване в следствен арест? Спецпрокуратурата е предлагала много такива, карат обвиняемия да подпише, водят го в съда", разкри Йорданов. 

Той определи проверката на прокуратурата за изказванията на депутата на ''Възраждане" Елена Гунчева по чл. 1 от НК за престъпление срещу Републиката като безперспективна.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.