Според нея активността на спецпрокуратурата в последните дни е демонстрация на активност без значение

"Хаос няма да се създаде, защото е разписано какво се случва с делата, помислено е за всичко. Дела няма как да се изгубят, те имат ясно движение и се знае къде се намират във всеки момент. Ако някой се опита да създаде хаос, ще си понесе отговорността. Невярно е и твърдението, че някои от делата и разработките ще загубят давност, всички производства продължават в друг съд - СГС. Няма как да се погясят по давност", това каза в "Денят на живо с Наделина Анева" по NOVA NEWS депутатът от "Продължаваме промяната" Рена Стефанова, член на Комисията по вътрешен ред и сигурност и на Комисията за борба с корупцията, по отношение закриването на Специализираната прокуратура и Специализирания наказателен съд.

Тя добави, че борбата с корупцията и мафията няма да пострада, а напротив. Освен това тя е била водена и преди създаването на специализираните структури. Според Стефанова няма опасност СГС да бъде затрупан с работа. 

"От кадрова гледна точка, на колегите, които към настоящия момент са прокурори или съдии в съответните институции, ще бъде дадена възможност да изберат между това да се върнат там, откъдето са дошли в специализираните структури, или да бъдат преназначени от ВСС, съобразно правила и натовареност на съдилищана", разясни юристът.

Според Рена Стефанова активността в последните дни на спецпрокуратурате е демонстрация на активност, но няма резултати от дейността им през предните години.

"Няма знаков осъден политик или магистрат на високо ниво", подчерта тя.

Относно изискванетона записите на всички камери за наблюдение на Министерски съвет, Рена Стефанова смята, че би било логично Спецпрокуратурата да изиска записи от камери за периода, в който Васил Божков твърди, че редовно е посещавал тази сграда.

Целия разговор гледайте във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.