"Това е обида и към украинския народ”, смята общинският съветник от БСП Иван Виденов

“Героите на Украйна” ще има. Това гласува СОС в четвъртък. Това обаче няма да бъде предложената отсечка от бул.”Драган Цанков”, на която се намира Руското посолство у нас, а алея с дължина от 100 метра между булеварда и оградата на посолството. 

“Взехме решението, че е нужно да подкрепим гражданите на Украйна и тяхната борба за свобода, така приехме 3 важни доклада - да сложим украинското знаме редом до европейското пред Общината, в подпрека на руските граждани, които също са против режима на Путин да наименувахме площад на името на Немцов и да направим алея пред Руското посолство наречена “Героите на Украйна”, обясни пред нова общинският съветник от ДБ Михаил Паргов.

Кръщават алея и градинка до руското посолство „Героите на Украйна” и „Борис Немцов”

“Това категорично е опит за провокация”, заяви общинският съветник от БСП Иван Виденов. “Първо трябваше да бъде преименуван булевард, после площад, а накрая се кръсти една кучешка тоалетна пред Руското посолство. Това е обида и към украинския народ”, смята Виденов. 

“Това беше най-бързия начин да покажем своята подкрепа към Украйна”, обясни Паргов, като допълни, че има “отделна точка в решението, взето в четвъртък кметът на столична община да предвиди средства и алеята да бъде облагородена”. 

От БСП заявиха, че ще обжалват решението. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.