Това обяви вътрешният министър Бойко Рашков

Полицаите, замесени в скандала с шамара на „Тракия”, ще бъдат отстранени от длъжност до приключване на дисциплинарното производство. Това обяви вътрешният министър Бойко Рашков на изслушване в парламентарна комисия.

„Изключително срамно явление, съпътствано от редица чисто професионални нарушения, които видяхме от страна на служителите на КАТ. Място за подобни служители на МВР няма категорично”, подчерта вътрешният министър.

 

 

Той коментира, че първоначалните данни сочат опит за заличаване на следите от извършеното нарушение, чрез изтриване на видеозаписа от страна на самите служители.

Рашков посочи, че е разпоредил да се извърши проверка на всички полицейски коли, които контролират пътното движение в страната. Целта е да се установи има ли и на друго място въздействие върху техническите средства в автомобилите.

„Непрекъснато говорим за пари и за бюджет и накрая се намират едни служители, които рушат това, което сме купили с парите на българския данъкоплатец”, подчерта силовият министър.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.