Това каза експремиерът на среща със симпатизанти в Добрич

Няма да подкрепим правителство с премиер Кирил Петков, след арестите, които организираха. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Добрич. "Това е решение на Изпълнителната комисия, не мое", каза още Борисов. След скандирания за оставка на премиера Кирил Петков, Борисов заяви: "Нека стои още Киро. Те трябва да се сринат докрай".

"Съсипват спецправосъдието без да кажат какво се случва с делата, как ще работи системата. Ние също правихме големи глупости. Затова сега сме добра партия, защото събирахме хора с много опит в една зала", каза още Борисов и допълни, че “няма нищо лошо в това, че има и млади политици. Но няма по-лошо от тъп и упорит човек”.

Любен Дилов - син: Кризите в България нямат нищо общо с войната в Украйна

“В момента е рекет. И не го казвам аз, а хора от трибуната, от коалицията. Политически рекет”, заяви Борисов. “В същото време рекетът се извършва от мафията. А коя е мафията, щом се обвинява в рекет правителството”, обърна се той към управляващата коалиция.  

Според експремиера правителството води двойна външна политика. “Това, което министър Генчовска каза, във всяка друга ситуация, навсякъде по света, предизвиква падане на правителството - двойна външна политика. Скандализирани сме от изявлението й вчера”, коментира той и допълни, че грешката на ГЕРБ е, че са подценили президента Румен Радев. “Слушайте внимателно президента Радев. Той е много умен и праволинеен. Затова ние си изядохме шамарите и аз имам вина”, добави бившият премиер. 

Парламентът каза "Не" на Любомир Каримански за поста управител на БНБ (ОБЗОР)

Той коментира и споровете на коалицията за управител на БНБ.

“Ако г-н Каримански няма необходимите качества и не е почтен, както казват Кирил Петков и Асен Василев, той не трябва да е шеф и на бюджетната комисия”, смята лидерът на ГЕРБ. 

По думите му България вече не покрива и критериите в еврозоната. “Как ще приемат актуализация на бюджета”,попита Борисов. “Финансовите пазари показаха, че нямат никакво доверие в България”.

Според Борисов кризите, през които преминава България, не се дължат на войната в Украйна. “Вярно, близо е, но да не би Сирия да е по-далеч”, коментира Борисов и попита "какво общо има войната в Украйна с цените на тока в България".  

Георги Ганев: Ще продължава да става все по-скъпо

Всички цени на горивата са вдигнати от миналия юли - много преди войната, припомни лидерът на ГЕРБ. “Руският петрол в момента е на изключително ниска цена. Пазарите се успокоиха” каза той и обясни, че “най- адекватната реакция би била намаляване на ДДС от 20% на 9%, което ще изравни цените, докато премине кризата”. 

"Ако ГЕРБ беше на власт нито едно от тези нещастие нямаше да се случат на Българите”, заяви Бойко Борисов. 

“Ще ви докажем измамата”, обеща бившият премиер. По думите му партията е наела експерт от чужбина, който ще остане у нас 2 седмици. 

Експремиерът и бивши министри от кабинета му, сред които Деница Сачева, са в Добрич, за да се срещнат със симпатизанти. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.