„Отиват в Полша и оттам се преразпределят”, твърди още той

България и в момента изнася огромни количества оръжие към Украйна през посредници, твърди председателят на „Възраждане”, пише DarikNews.bg

„Тази вечер от летище Варна ще излети отново украински АН-12 за Полша. В момента пред „Дунарит” има колона от украински тирове, които доколкото зная товарят тротил. Вчера от „Арсенал” също са товарени огромни количества оръжия”, съобщи още депутатът.

Панев: Решението за изпращане на оръжия за Украйна няма да разклати коалицията

„Отиват в Полша и оттам се преразпределят към Украйна, износът не е директен”, допълни Костадинов пред репортери в Народното събрание.

Той смята, че депутатите не биха подкрепили при гласуване предложението на „Демократична България” за военна помощ за Украйна.

„Нашата страна, за съжаление, вече е пряко намесена във войната и то на страната на Украйна. Но няма единодушие по темата дори сред депутатите в управляващото мнозинство, които публично са уж проукраински настроени”, допълни лидерът на „Възраждане”.

БСП се оттегля от коалицията, ако изпратим военна помощ на Украйна (ОБЗОР)

Костадинов посочи още, че 84% от българското общество не желаят да се изпраща оръжие. „Това означава, че ако се вземе това решение, правителството прави напук на желанието на хората”, смята той.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: DarikNews.bg