Няколко са версиите за предателството на Юда, смята писателят

Ние сме дадени на земята да бъдем грешни. Ако не се борим с греха, няма да има развитие, еволюция, която е инструментът на вечността. Това каза в ефира на „Денят на живо” по NOVANEWS писателят Неда Антонова. По думите й смирението е израз на душевна величина. „Смиреният човек, е човекът на бъдещето”, допълва тя.

Сред версиите за предателството на Юда според нея са и 30-те сребърника, любовен триъгълник с Мария Магдалена, както и въстание срещу римляните за освобождение на Юдея.

„Юда посяга на живота си мислейки, че след като е разпънат на кръст, Исус не е Божий син и не дочаква възкресението”, обяснява Антонова.

Тя води дело заради написването на романа си "Съвършената. Преподобна Стойна неканоничната светица", като се оспорва нейния труд. Романът в момента се разпространява нелегално. Човекът, откраднал романа, твърди, че текстът не може да бъде написан на земята, а му е изпратен от небето.

Една нощ тя чува изречението "Тя е била богомилка", тогава решава да проучи Стойна. По думите й тя е имала способност да се телепортира. България пък също попада сред предсказанията на Стойна.

Антонова обърна внимание и на нейния роман за Паисий, носещ името "Безмълвие".

"Той не е бил смирена личност, а импулсивен човек. Не е прощавал намеци против България докато е бил в Сърбия. Голяма част от нещата в романа са измислени, но произтичат от данните за него”, споделя авторът.

Сюжетите на романите й се въртят около любовта на големите български личности, защото не може да си представи живот без любов.

"Какъвто човек е в любовта си, такъв е във всичко останало", смята тя.

„Йова е била изгората на Левски, реална историческа личност. Сега работя върху Кера Тамара. Не се знае много за нея. Изключителна жена, свързана с последните 16 години от независимата българска държава", обясни тя. И допълни, че е владеела няколко езика и е била съветник и преводач на Мурат I. А посланието е какво може да направи една жена за страната си, а и един султан за любимата си.

В навечерието на празника отношението на българина към вярата коментира и отец Лазар от храм „Св. Георги”.

„Нека хората се обръщат към църквата не само като имат нужда, а и да благодарят. Да бъдем преди всички хора с отворени сърца. Толкова са се обърнали към материалното хората, че забравят основните ценности, но винаги има и помагащи. Човек мисли, че това, което сложи на масата е необходимо, а най-важното е да бъдем хора и да показваме любов. Въпреки злобата Бог няма да остави своето създание, защото сме плод на неговата любов. Да преобразим душите си и да станем по-добри”, добави той.

Повече вижте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.