"Не може да внасяме по-евтин ток от нашия", смята председателят на АБВ за предложението да се внася ток от Украйна

"Ще внасяме евтин ток от Украйна, тоест, отказваме се от борсовата търговия, европейските прлавила няма да важат повече за нас. Второ, намерили сме по-евтин ток от "Козлодуй" - и двете неща са абсурдни. Не бива да се говори с такава лекота, стига се до дискредитация на държавността и институциите. Токът, който се произвежда в АЕЦ "Козлодуй" е сред най-евтинете в света. Премиерът трябвма да бъде по-внимателен в изказа, защото последствията в общественото съзнание са драматични", това каза в „Твоят ден“ по NOVA NEWS Румен Петков, председател на АБВ, за резултата и разговорите на представители на правителството на България в Украйна.

Относно ремонтирането на украински оръжия, Петков изрази съмнения, защото не се знае какви точна са тези оръжия и как ще бъдат доставяни.

Председателят на АБВ бе категоричен, че по никакъв начин не можем да заемем позиция в подкрепа на война, но отбеляза, че всички искат от нас оръжие, а малко се говори за храна, медикаменти и друга помощ.

Румен Петков подчерта, че конфликтът и трагичните събитя са показали човещината у българина.

Във вътрешнополитически план Петков смята, че предсрочните избори са най-лошото решение за България.

"Който бута страната към тях, иска връщането на Бойко Борисов на бял кон", отбеляза той.

По въпроса за спрените доставки на газ от Русия и действията на правителството Румен Петков изрази мнението, че България е от малкото държави, които не защитават икономическия и социалния си интерес.

Целия разговор гледайте във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.