В четвъртък Украйна каза, че Русия е предала 33 украински войници

Украйна е осъществила днес размяна на пленници с Русия и 7 войници и 7 цивилни се връщат у дома, обяви в онлайн пост украинската вицепремиерка Ирина Верешчук, предадоха световните агенции.

Сред освободените военнослужещи има и жена, която е бременна в петия месец, добави Верешчук. Тя не уточни колко руснаци са били освободени в замяна.

От началото на руската инвазия двете страни на няколко пъти разменяха пленници. В четвъртък Украйна каза, че Русия е предала 33 украински войници.

В интервю за BBC вчера Верешчук обвини Русия, че е „депортирала“ голям брой цивилни през границата и ги използва като „заложници“. Тя уточни, че става дума за цивилни, за жени, за служители в местните съвети. 

Знаем, че  там има над 1000 заложници, като близо 500 от тях са жени, посочи украинската вицепремиерка. Тя допълни, че хората са държани в затвори и центрове за временно задържане в Курск, Брянск, Рязан, Ростов, предаде Франс прес.

ВСИЧКО ЗА ВОЙНАТА В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БТА