Беглецът е бил заловен бързо, обясниха от зоологическата градина

Една от маймуните в столичния зоопарк избяга от клетата си. След бързата намеса на служителите животното е прибрано успешно.

Понеделнишката разходка на Никоела Иванова и децата ѝ в зоологическата градина завършва неочаквано. Семейството става свидетел на преследване на беглец.

„В един момент от разходката видяхме някаква суматоха и забелязахме, че служители на зоопарка се опитват да хванат една избягала маймунка. Тя се беше качила върху една от клетките. Опитваха да я примамят с банани и някакви други неща”, обясни тя.

Най-атрактивна акцията по залавянето на маймунката била за децата. Беглецът е бил заловен бързо, обясниха от зоопарка за NOVA.  

„Ситуацията беше по-нетрадиционна. Предполагам, че това може да се случи навсякъде, въпреки всеотдайната грижа от страна на служителите към животните. Не смятам, че имаше особен риск, след като спазвахме инструкциите на персонала”, каза още Иванова. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.