Срещу народния представител е образувано досъдебно производство

Главният прокурор Иван Гешев внесе в деловодството на 47-ото Народно събрание искане за сваляне на имунитета на депутат - Р. С. Проверка на NOVA в сайта на парламента показа, че на въпросните инициали отговаря Рена Стефанова от „Продължаваме Промяната”.

Събрани са доказателства за пътен инцидент, при който автомобил е блъснал жена, пресичаща на пешеходна пътека. Пострадалата е със средна телесна повреда. Според държавното обвинение виновникът за катастрофата е именно депутатът.

По информация на NOVA, причинената от Р.С. катастрофа е по непредпазливост. Тя е оказала помощ на ранената пешеходка.

С решение на ЦИК от 19 ноември 2021 г. Р. С. е обявена за народен представител и след полагането на клетва се явява лице с имунитет. В тази връзка досъдебното производство е прието по компетентност от Софийската градска прокуратура.

Образуваното досъдебно производство е възможно да продължи само с разрешение на Народното събрание или при писменото съгласие на депутата.

По-късно във вторник Рена Стефанова написа в своя личен Facebook профил, че сама се отказва от имунитета си, както и че съдействала за разследването и е готова да “понесе съответните последици”.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.