Коментират политологът Цветанка Андреева, тв водещата Юлияна Дончева и журналистът Бойко Станкушев

68% от българите искат неутралитет в конфликта в Украйна. Над 80% от българите не се чувстват уверени в знанията си за историята на българо-руските отношения, а 62% се страхуват от въздушни атаки от страна на Русия срещу България. Това сочи национално представителното проучване на агенция „Естат”, направено между 16 и 28 април 2022 г., по метода лице в лице, сред 1002 пълнолетни лица, по поръчка на фондация „Работилница за граждански инициативи ”.

Анализът на данните сочи, че страхът и непознаването на данните са причините българите да нямат обективна преценка за войната на Русия в Украйна.

Нормални човешки страхове или насаждане с години на пропаганда? Коментират гостите в „Пресечна точка” - бизнес дамата и телевизионен водещ Юлияна Дончева, политологът Цветанка Андреева и журналистът Бойко Станкушев.

Втората тема в предаването беше ръстът в продажбите на електромобили у нас. До 1 април тази година са купени 156 електромобила, през същия период на миналата година – 57. В същото време пазарът на коли на бензин и дизел в Европейския съюз се свива през последните месеци, отчитат производителите. 

Третата тема беше фурорът на Lunar фестивал в София, който беше посетен от половин милион души.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.