Бившият културен министър за политиката и изкуството у нас

"Не искам вече да говоря за култура. По-скоро искам да забравя този период от живота си и да си гледам изкуството.  Когато в държавата процесите са в обратна посока-  в инфлация, поскъпване - същото е и в културата. но нея не искам да я коментирам. В културата има много неща, които трябва да се случат. Съжалявам, че колегите са потънали в овчедушно мълчание". Това каза в интервю за NOVA бившият културен министър, настоящ политик и скулптор, Вежди Рашидов. 

Какви са реакциите след боядисването на Паметника на Съветската армия

Той коментира и скулптурата “Викът на украинската майка” на Неделчо Костадинов, която беше поставена пред Паметника на съветската армия. 

“Това не е скулптура! Това е една акция, за да стане човек известен. Такива акции може да прави всеки”, каза Рашидов. 

Скулптурата „Викът на украинската майка" раздели обществото

Бившият културен министър и настоящ политик коментира и своя наследник Атанас Атанасов. “ Ще повторя това, което казах и в началото-  пак е млад, пак е симпатичен, но след 100 дни - да оставиш едно селфи като единствения спомен на хората – нямаш шанс . Изтече срокът за шансовете”, категоричен бе Вежди Рашидов. 

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.