Страната вече активно разработва инфраструктура за доставки на Изток, заяви говорителката на външно министерство

Приходите на Русия от петролния и газов износ ще се запазят на сегашното си равнище в края на годината въпреки санкциите на Запада. Това заяви днес на брифинг говорителката на външно министерство Мария Захарова, предаде БТА.

В условията на външен санкционен натиск физическите обеми на износа на руски въглеводороди са се съкратили, но заради значителното увеличение на цените очакванията ни са в края на годината приходите от износа на петрол и газ да не намалеят в сравнение с предходни периоди, каза тя.

Говорителката на външно министерство заяви, че търсенето на руски енергийни ресурси ще се запази поради стабилния растеж на енергийните нужди в света, добави тя. Захарова подчерта и необходимостта от преориентиране на руския петролен и газов износ и напомни, че страната вече активно разработва инфраструктура за доставки на въглища, петрол и газ на Изток. Тя призна, че това не е лесен процес, тъй като са необходими изменения в логистичните вериги и решаването на редица други задачи. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.