Френският президент каза още, че рискът конфликтът между Украйна и Русия да се разпространи до други съседни страни не бива да се изключва

Президентът на Франция Еманюел Макрон заяви, че иска Европейският съюз бързо да съобщи становището си относно искането на Молдова за еврочленство, предаде Ройтерс. Макрон направи това изявление по време на среща с президента на Молдова Мая Санду в Париж. предаде БТА.

Френският президент каза още, че рискът конфликтът между Украйна и Русия да се разпространи до други съседни страни не бива да се изключва.

Макрон: Насърчавам България и РСМ да продължат диалога

Нарастват опасенията, че Молдова може да бъде въвлечена в конфликта в Украйна, след като проруските сепаратисти в молдовския район Приднестровие упрекнаха Киев за стрелби, експлозии и навлизане на дронове през границата.

Миналата седмица молдовският външен министър Нику Попеску заяви пред Ройтерс, че вътрешни елементи в проруския сепаратистки район се опитват да го дестабилизират и да породят напрежение в момент, в който страната полага усилия да се присъедини към ЕС.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БТА