Още един депутат оттегли подкрепата си

Още една депутатка от израелския парламент заяви днес, че напуска управляващата коалиция, с което премиерът Нафтали Бенет остана начело на правителство на малцинството, съобщи Асошиейтед прес.

След изявлението на Гаида Ринави Зоаби управляващата коалиция остава с 59 депутати в 120-местния Кнесет. Двама други депутати от партията на Бенет вече напуснаха.

Решението на депутатката засилва и вероятността от нови парламентарни избори, по-малко от година след встъпването на правителството в длъжност. Макар че Бенет остава начело на изпълнителната власт, правителството му ще среща още по-големи затруднения в парламента и вероятно ще изпитва затруднения да работи.

В писмото си до Бенет Ринави Зоаби, от умерената партия Мерец, заяви, че напуска коалицията, защото тя е заемала прекалено често националистически позиции по въпроси, които засягат нейните избиратели, палестински граждани на Израел.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БТА