Това е една от мерките за смекчаване на ефекта от високата инфлация

От днес германците могат да купуват месечен билет за обществения транспорт в цялата страна на цена едва 9 евро. Това е една от мерките, въведени от правителството за смекчаване на ефекта от високата инфлация, съобщи ДПА.

Германският железопътен оператор "Дойче бан" (Deutsche Bahn) и множество транспортни асоциации в страната започнаха да продават билетите, които ще са валидни за пътуване от юли и в рамките на тримесечен период.

Авария затрудни работата на софийското метро

Някои местни транспортни оператори започнаха продажби на билетите още миналата седмица, дори преди окончателното гласуване на мярката в горната камара на германския парламент.

Пътниците, закупили новия билет, ще могат да го използват, за да пътуват в цялата пътнотранспортна мрежа на страната, освен по високоскоростните отсечки. Предложението идва на фона на високата инфлация през последната година и скока на цените на енергията, свързан с войната в Украйна.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БТА