NOVA продължава да получава кадри с опашки от тирове, чакащи на пункта

Собственикът на частната лаборатория за пестициди на ГКПП "Капитан Андреево", чиято дейност беше спряна от държавата, обяви, че е получил обаждане от олигарх, който е поискал бизнеса му. От кого е обаждането - така и не стана ясно по време на парламентарната Комисия по превенция на корупцията. Директорът на Aгенцията по храните пък обяви, че не той е сключил договора с “Евро лаб”. NOVA продължава да получава кадри с опашки от чакащи пробите си от София тирове -  за да влязат в България. Държавата обеща проблемът да бъде решен скоро.

 “Имах обаждане от лице, но на този етап не мисля да го кажа. Вие на мое място бихте ли? Притеснявам се за себе си, ще го кажа където трябва”, заяви  Васил Димитров,  управител на „Евро лаб”. И допълни: ”Масова кампания към моята фирма, за да ми се изземе бизнесът. Това е от всички институции – ДАНС, МВР, БАБХ и НАП”.  

„Една група служители, които в момента са тежко болни, когато аз физически съм там, са подписали договора. Хаосът на „Капитан Андреево” е контролиран хаос”, посочи проф. д-р Христо Даскалов, изпълнителен директор на БАБХ.

„Моралните ни устои не биха позволили да допуснем натиск от когото и да било”, подчерта от своя страна Иван Христанов, зам.-министър на земеделието.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.