Вижте какво още коментира той от кулоарите на парламента

Рекордно поскъпване на парното от 1 юли поискаха топлофикациите в страната. Конкретното предложение е още от лятото цената да скочи с между 29 до безпрецедентните 332% за мегават. Темата от кулоарите на парламента коментира депутатът от БСП Явор Божанков.  

„Явно опозицията така приема своята роля – да всява паника и то не от вчера. Не за първи път има такива искания от топлофикациите. Има си държавни регулатори. Аз съм напълно убеден и спокоен, че няма да се допусне такова поскъпване”, заяви той.

Теменужка Петкова: Исканите от топлофикациите цени – най-строго пазената тайна в държавата

„В момента може да има искания, но има и държавни регулатори. Ние не обещаваме чудеса, не казваме, че ще спрем войната или световната криза. Казваме обаче, че ще разпределим нейната тежест солидарно и справедливо. Затова с актуализацията на бюджета приемаме закон, с който ще обложим свръхпечалбата в енергетиката, защото там има случаи, в които печалбата е по 400-500%”, посочи Божанков.

По думите му в момента се използват всички възможности.

„Убеден съм, че нови избори няма да има и България няма нужда от такива в момента”, каза още депутатът.

Запитан за това какви са очакванията за предстоящия Коалиционен съвет, на който ще се обсъжда позицията на България за Северна Македония, той коментира: „Няма промяна в ситуацията, която да налага промяна в политиката на България. Нашата позиция остава твърда. Не виждаме изпълнение по договора. За съжаление, беше пропуснато време от страна на нашата съседка”.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.