В рамките му ще се проведе и V-ят Софийски международен литературен фестивал за деца и младежи

Започна 15-ото издание на Пролетния базар на книгата. Посетителите ще имат възможност да открият редки и за първи път издадени у нас творби сред над 15 000 заглавия на повече от 130 издателства. Базарът минава под мотото за грамотността. В рамките на базара ще се проведе и Петият Софийски международен литературен фестивал за деца и младежи.

Официалното откриване на най-голямото у нас книжно изложение бе на 30 май и до 5 юни организаторите обещават богата съпътстваща културна програма с над 100 събития - премиери на нови книги, срещи с автори, преводачи и издатели, дискусии, презентации, игри за децата, състезания по грамотност, литературни четения и др. Петият Софийски международен литературен фестивал за деца и младежи ще предложи самостоятелно обособена сцена с програма, целяща повишаване интереса към четенето, литературата и функционалната грамотност.

Предстоят множество срещи с чуждестранни и български автори, творчески работилници - за илюстрации, поезия в рима, приказки и много други събития, насочени към детското любопитство. Денят на детето - 1 юни, ще бъде специалният акцент тази седмица. Деца от всички възрасти ще могат да се потопят в приказния и богато илюстриран литературен свят на най-новите детски книжки.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.