Вицепремиерът се яви на изслушване в парламента

"Искам да се извиня на онези български граждани, които са се почувствали засегнати от думите ми. Това не е била моята цел". Това обяви вицепремиерът Калина Константинова по време на изслушването ѝ в парламента относно прекратяването на кампанията за преместване на украинските бежанци от хотелите по Черноморието в държавни почивни бази в страната. 

Полюсни политически реакции след изявлението на Константинова (ОБЗОР)

Константинова посочи пред депутатите, че най-важното и най-трудното нещо, което са постигнали е, че всички тези десетки хиляди хора да имат осигурен покрив над главата си. Тя благодари на екипа на Кризисния щаб и на всички институции за усилията и посветеността през последните месеци.

„Този екип ми дава възможността да застана пред вас и да заявя: Справихме се с предизвикателство, което България никога не е срещала. Нито за секунда не позволихме дори да се доближим до тежка хуманитарна криза и хора на улицата, а рискът от това беше огромен”, каза Константинова.

„В днешния ден, когато почитаме паметта на Ботев и загиналите за свободата на България, повече от всякога е важно да си припомним, че делата говорят повече от думите”, каза тя.

„Истината е, че България предостави най-добрата и качествена грижа. Навсякъде, във всяка друга държава те са в палаткови лагери. Тук тази глъка въздух, която им дадохме през програмата за хотелиерите освен, че предостави най-качествената грижа в Европа помогна и за тяхната интеграция”, категорична беше Калина Константинов

Напрежение с настаняването на украинските бежанци (ОБЗОР)

От местата си в зала депутатите от ГЕРБ, по чието искане вицепремиерът се яви на изслушване в пленарната зала, вдигнаха листове с надпис "оставка". Заместник-председателят на парламента Мирослав Иванов отправи молба към тях с думите:"Колеги, разбрахме посланието. Моля свалете листовете! Не сме на футболен мач!". 

От парламентарната трибуна тя даде обяснение за решението за прекратяване на плана за преместването на бежанци от Украйна в държавни бази във вътрешността на страната. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.