В договора първоначално бе заложена доставката на 150 милиона дози ваксина

Европейската комисия съобщи, че е предоговорила доставките на количествата от ваксината против ковид на американската компания "Модерна". Предвижда се предвидените доставки за летните месеци да бъдат отложени за есента и следващата зима, когато може отново да бъдат необходими за поредни подсилващи дози.

Комисията е предприела предоговарянето, за да бъдат доставките съобразени с нуждите на държавите от ЕС, се отбелязва в съобщението. Отчита се, че отлагането на пратките може да ускори доставянето на ваксина, съобразена с новите разновидности на вируса на болестта. ЕК допълва, че предвижда да сключи сходни споразумения за разсрочване и с други производители на ваксини.

ЕМА започна оценка на ваксината на Moderna за деца под 6 години

В договора на ЕК с "Модерна" първоначално бе заложена доставката на 150 милиона дози ваксина за тази година. Комисията сключи споразумения за доставка на ваксини също от "Пфайзер", "АстраЗенека", "Янсен" и "Кюрвак".

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БТА